Търсене на имоти

В Дубай ще се появят два нови изкуствени острова

Известният елитен район на Дубай – Jumeirah – ще бъде разширен с два нови острова. Източници от компания Dubai Holding съобщават, че градът ще бъде допълнен с два нови изкуствени острова. Засега строителната компания не разгласява всички подробности относно грандиозния проект, но е известно, че в този район, благодарение на строителството, с 2,2 км ще се увеличи бреговата линия, върху която ще бъдат изградени 300 апартамента.
 
По данни на компанията, върху новите острови ще се разполагат елитни имоти. По предварителни данни, изграждането на изкуствените острови ще завърши през 2020 година. През това време, освен 300 луксозни апартамента на първа линия, се планира строителството и на няколко вили – засега фирмата не анонсира всички имоти, които ще бъдат изградени върху островите.
 
Вече е известно името на новите острови - Марса Ал Араб. Уточнява се, че Дубай планира откриването на островите да бъде насрочено за изложение Експо-2020.
 
Припомняме, изложение Експо-2020 се провежда в Казахстан. В хода на подготовката към събитието в град Астана построиха най-голямата сграда-сфера в света, където са ситуирани представителите на страната-домакин на изложбата. Известно е, че площта на сградата достига 8 000 м2.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини