Търсене на имоти

Изграждането на пречиствателната станция в курортния комплекс „Златни пясъци“ може да започне наесен

Изграждането на пречиствателната станция в курортния комплекс „Златни пясъци може да започне наесен, научаваме от официалния сайт на община Варна. За предстоящия инвестиционен проект, който ще реши един много сериозен проблем и ще гарантира в дългосрочен план чистотата на водите в района на курорта, е информирал кметът на Варна Иван Портних по време на проведената на 9 юни т.г. пресконференция по повод 60- годишнината от основаването на курортния комплекс. На събитието са присъствали също министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител на област Варна Стоян Пасев, директорът на ОД МВР –Варна Даниел Пашов и др.
 
В процес на разработване към настоящия момент е техническият проект за изграждане на на пречиствателната станция в курорта Златни пясъци, като едновременно с това се прави геотехническа експертиза за укрепване на новите съоръжения. Със съдействието на правителството по осигуряване на необходимото финансиране, строителството на обекта може да започне през есента, веднага след приключване на техническото проектиране, е пояснил кметът Иван Портних.
 
За важността на българските курорти при формирането на устойчив растеж в туризма и продължаващата в тази връзка активна дейност за намаляване на административната тежест за бранша, както и за ограничаване на сивия туристически сектор, е информирала в хода на пресконференцията министърът на туризма Николина Ангелкова. Значителна част от подложените на широко обществено обсъждане предстоящи промени в Закона за туризма, са ориентирани именно в тази посока, е пояснила министър Ангелкова, като сред предвижданите най-важни корекции са: премахването на прекатегоризацията на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, осигуряването чрез министерството на по-голяма част от необходимите на фирмите документи, въвеждането на специален институт за отнемане на звезди на обекти, неотговарящи на законовите изисквания. По време на състоялото се по-късно официално тържество,  кметът на община Варна е  връчил грамоти на дългогодишни служители в курорта "Златни пясъци", в знак на благодарност  за развитието на курорта и превръщането му в истинска легенда.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини