Търсене на имоти

Най-красивите и най-отдалечени домове в света!

Ако искате да избягате от натовареното си ежедневие и стреса на съвременния живот, но не сте съвсем готови да се откажете от всичките му удобства, тогава тези усамотени домове са точно за вас! „Кацнали“ високо на ръбовете на скалите, сгушени сред гъсти гори или разположени на отдалечени брегове на някое езеро, с представените от loveproperty.com къщи никога повече няма да се притеснявате за съседите.

Casa 2I4E, Нуево Леон, Мексико

Снимки: P+0 Arquitectura

Този поразяващ модернистичен имот, който е проектиран от „P+0 Arquitectura“, е разположен на скат в Ел Йонуко в щата Нуево Леон, в северозападната част на Мексико. Със заобикалящите планини и дива растителност, къщата е идеална за убежище от суматохата. Имотът е направен от два бетонни блока и разполага с обгръщащи го сенчести тераси. Вътре, дневна зона е разположена на горното ниво, а основната спалня и съпътстващата част - на партера. Интериорният декор е елегантен и опростен с полирани бетонни повърхности и дървени врати, докато черната дограма на  прозорците рамкира зеленината отвън.

Cayman Castle, Каймански острови

Снимки: Sotheby's International Realty

Разположено на близо 2 декара земя, това уникално имение има изглед към стотици метри девствен бял пясък. Идеално за уединен карибски дом за почивка, то разполага с оградени площи с криволичеща алея и ограничен достъп. Интериорът на основната къща включва стилно разпределение на приземния етаж, като на горното ниво има пет спални и четири и половина бани. През прозорците от пода до тавана се виждат  кристално чистите води на морето и водят до покрита веранда. „Sotheby's International Realty“ оферира този малък замък за 3,9 млн.долара, ведно с къщата за гости, която е негова по-умалена версия.

Sommarhus Sandby, Йостерлен, Швеция

Снимки: Johan Sundberg Arkitektur

Този облечен в лиственица дом се намира насред борова гора, обграден от идиличен плаж с бял пясък. Шведският архитект Йохан Сундберг е проектирал стилния имот като място за почивка за четиричленно семейство през летните месеци. Елегантната фасада на къщата е покрита във вертикални ламели от сибирска лиственица, които са обработени със специален уплътнител на силиконова основа, за да се предпази конструкцията от абразивния морски въздух. Минималистичното вътрешно пространство за хранене и бит е разделено от двустранна тухлена камина с комин, боядисани в бяло. Основната спалня и банята също са на приземния етаж, докато още две спални се намират на второто ниво.

Board + Batten, Върмонт, САЩ

Снимки: Birdseye Design

Американското студио „Birdseye Design“ създава този впечатляващ селски дом в края на отдалечена гора с изглед към спокойна частна поляна, в историческото село Плимут Нотч. Усамотеният имот е достъпен по тясна пешеходна пътека и заема един жилищен етаж. Спалните са разположени в задната час с изглед към гората, всекидневните жилищни пространства - в предната част на къщата, обърнати към поляната. Кухнята, холът и трапезарията са с отворен план, а интериорът се отличава с бетонни подове, червени кедрови панели и елегантно обзавеждане в стил от средата на века.

Parallel House, Кеа, Гърция

Снимки: En Route Architects

Разположен на спокойния гръцки остров Кеа, този съвременен дом е вграден в стръмен скалист хълм с изглед към лазурно синьото Егейско море. Бетонният екстериор е проектиран като модерна ре-интерпретация на традиционните каменни резиденции в района. В единия край на къщата има плъзгащи се врати, които водят към голям вътрешен двор с изглед към морето, а между зоната за хранене и спалнята се намира покрита тераса с вграден душ за охлаждане след ден на плажа. Дизайнът включва вградени пасивни методи за отопление и охлаждане, като коридор в задната част на къщата, който позволява на морския бриз да преминава през вътрешността, за да я охлади. Дъждовната вода също се събира и съхранява на покрива, за да бъде рециклирана за домакинска употреба. Доста умно!

Lakeside home, Патагония, Аржентина

Снимки: Christie's International Real Estate

Този зашеметяващ имот е сгушен между езеро, гора и планинска верига в красивия регион на Аржентина, Патагония. Имението е разположено на огромен парцел от 6000 декара и включва основната къща, отделна къща за гости, три бунгала за персонала и дори параклис. Интериорът е изненадващо модерен с лъчеви тавани и стъклени части. По-голямата част от мощността на дома идва от екологично чисти слънчеви технологии. Колкото и да е отдалечен обаче, имотът е силно свързан с цивилизацията посредством пет аудио системи и две сателитни телевизионни връзки. На брега на езерото има плаващ док, където можете да акостирате лодката си.

Walden House, Колорадо, САЩ

Снимка: Sotheby's International Realty

Заобиколена от земята на Националната гора и умопомрачителните 360-градусови гледки, къщата е разположена върху частен парцел от 70 акра. Модерното ранчо „Gold Dust Peak“ стои точно зад имота, като предлага един от най-спиращите дъха фонове, които природата може да си позволи. Основният дом разполага със седем спални и девет бани и е проектиран така, че да се възползва максимално от природата - прозорци и врати от пода до тавана, които се отварят към редица балкони и тераси. Повечето помещения са на едно ниво, с изключение на три спални, които се намират в кулата, в източния край на имота. Езерото пред имота е проектирано от ландшафтния архитект Едвина Фон Гал, за да запази естествения облик и екологията.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини