Търсене на имоти

Най-невероятните домове, които някога сте виждали!

Излизането извън обичайните рамки на строителство не означава, че трябва да жертвате луксозния си или поне удобен начин на живот. Все повече и повече хора бягат от забързания съвременен свят, преселвайки се в т.нар. „земни кораби“. Тези алтернативни еко-домове набират все по-голяма популярност от 70-те години на миналия век и са изградени от рециклирани материали. Вижте как изглеждат отвътре тези забележителни къщи, предназначени за живот извън, но на Земята ...
 
 
Земните кораби създават удобни и уютни жилищни пространства, без да разчитат на обществени услуги. Те са напълно самостоятелни, произвеждат собствена електроенергия, отопление и храна, като същевременно управляват устойчиви системи за събиране на вода и канализация. Основните материали за направата им са рециклирани кутии за бира, стари гуми и бутилки, които пропускат светлината и създават красиви цветни мозайки. Във всяка къща има поне 1000 гуми, които осигуряват естествена изолация. Земните кораби генерират собствена енергия с използването на слънчеви панели, които осигуряват чиста електроенергия в продължение на 30 години, като същевременно спомагат за минимизиране на глобалното затопляне. Освен слънчевата енергия, те генерират електричество чрез вятърни централи.
 

Архитектът Майкъл Рейнълдс създава първия земен кораб през 70-те години. Слушайки новинарски истории за планините от боклуци и липсата на жилища на достъпни цени, той осъзнава, че като комбинира двата проблема те могат да бъдат решени. Така създава „Earthship Biotecture“, която сега е първата компания в света за домове от този вид. Ако искате Земен кораб, можете да закупите планове за домове и дори да посетите училището за еко строителство на компанията.
 

Функционирайки изцяло извън обществените мрежи, земните кораби събират собствена вода – дъждовна. Тя се улавя на покрива, филтрира се и след това се подава гравитационно в сградата за консумация и използване. Отпадъчните води се използват за поливане на вътрешната градината, след това се изпомпва до тоалетните за промиване и накрая рециркулира, за да полива градина на открито.
 

Земните кораби регулират вътрешната си температура непрекъснато, като гарантират, че жизнените пространства са удобни за обитателите през цялата година. Положението на сградата е много важно, като остъкляването е обърнато в правилната посока, така че слънчевите лъчи да навлизат в сградата и да затоплят стените, които са покрити с гуми за изолация.
 

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини